اساس و پایه انقلاب صنعتی، استثمار طبقه کارگر است و سرمایهداران در نظام سرمایهداری برای آنکه کارخانههای خود را توسعه دهند به دنبال کارگران ارزانتر بودند؛ کارگرانی که طالب دستمزد بسیار پایینی باشند و جامعه هدف زنان بودند و بر همین اساس شعار آزادی زنان بر سر زبانها انداخته شد البته با قصد آزاد کردن زنان از قید خانواده تا سرمایهداران آزادانه از آنها بهرهکشی کنند.
پس از گذشت دو قرن، زنان غربی به نحوی از خودآگاهی دستیافتند و نهضتی توسط خود زنان در حال شکلگرفتن بود که خود را از بند و اسارت و استثمار سرمایهداری نجات دهند. ولی فرهنگ سرمایهداری هم دستروی دست نگذاشت و هنگامی که این خودآگاهی زنان را احساس کرد، وارد عمل شد.
سرمایهدارى غربى بهجاى سرکوب نهضت دفاع از حقوق زنان، اتفاقا برعکس همراهی خود را با این نهضت نشان داد، البته یک همراهی ظاهری. نظام سرمایهداری در عین همراهى ظاهرى، آرامآرام اهداف دیگرى را جایگزین اهداف اصلى آن نهضت کرد و از این طریق به مقابله با این جریان و نهضت پرداخت و حیات خود را حفظ کرد؛ این روشی است که سرمایهداری برای مقابله با نهضتها و جریانهای مخالف خود استفاده میکند و در موارد دیگری هم به همین سبک عمل کرده است.
وقتی سرمایهداری دید که زنان از احقاق حقوق خود دم میزنند، قبل از آنکه این جریان بالنده شود و کار از دست نظام سرمایهداری خارج شود، خود سرمایهداری به استقبال این نهضت میرود و این جریان را به نفع خود مصادره میکند و شعارهای مدنظر خودش را جایگزین اهداف این نهضت میکند، تا جایی که نهضتی که برای احقاق حقوق زنان شکل گرفته بود را به یک نهضت پایمال کردن زنان تبدیل میکند، نهضتی که خود زنان داعیهدارش میشوند و سردمداران اولیه این حرکت که به دنبال احقاق حقوق واقعی بودند از دور خارج میکند.
یک جریان انحرافی در دل این نهضت به راه میاندازد که با همان شعار اولیه یعنی شعار احقاق حقوق زنان، یک فضایی ایجاد میکند بر ضد زن و حقوق زن و از این فضا برای پیشبرد اهداف خود استفاده میکند. با همان شعار احیا حق زن و به اسم آزادی ، بیبند و باری جنسی را ترویج میدهد و فضای بیبندباری جنسی را فراهم میکند و با مطرح شدن این شعارهای انحرافی، انسانهای متعهد از این جریان کنارهگیری کردند.
تا جایی پیش رفت که امروزه شعار احقاق حقوق زنان و آزادی زنان، به معنای آزادی در بیبند و باری جنسی فهمیده میشود و جهتدهی این نهضت، کاملا به دست نظام سرمایهداری است.